Reumatische Voet

Spa Pedicure

Als diabetespatiënt bent u extra kwetsbaar als u kloven, eelt, likdoorns, blaren, ingegroeide nagels of wondjes heeft. Diabetici hebben vaak een verminderde doorbloeding en een verminderde gevoeligheid van hun voeten. Daarom besteden pedicure extra aandacht aan uw voeten.

Wanneer er nog geen voetklachten zijn, is het raadzaam enkele malen per jaar voor een controle behandeling naar een pedicure te gaan.

De voeten van diabetespatiënten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

Welke pedicure kan de voeten van een diabetespatiënten verantwoord verzorgen ?

De pedicures met aantekening Diabetisch hebben het certificaat ‘Voetverzorging bij Diabetici’ behaald. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van de voeten van diabetici, ze kunnen gericht adviezen geven wanneer er standverandering van de voeten van de voet zichtbaar is en werken uiterst voorzichtig om wondjes te voorkomen. Zonodig wordt u geadviseerd uw huisarts een specialist en/ of een podotherapeut te bezoeken.

Vergoeding

Als u als diabetespatiënten naar een pedicure gaat met de aantekening “ Diabetische voet” dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandelingskosten. Informeer van ter voren bij uw zorgverzekeraar en voor meer informatie vindt u op http://www.diabetesfond.nl  

Behandeling Spa pedicure diabetes: € 29